بهترین ماهی جنوب کدام است؟(راهنمای خرید ماهی)
بهترین ماهی جنوب کدام است؟ خرید ماهی شاید در سبد خرید ایرانیان بعد از گوشت قرمز و سفید و گزینه سوم باشد. اما گوشت ماهی از گوشت دام و طیور بهتر است. پروتئین ماهی تقریباً قدرت جذب 100 درصد را در بدن انسان دارد.
خوردن زیاد گوشت قرمز باعث افزایش اسید اوریک و بیماری نقرس میشود. گوشت مرغ هم که هزاران حرفوحدیث پشت سر آن است. پس میماند گوشت ماهی که بهترین گوشت موجود بوده و هیچکدام از این موارد مشکوک را در خود ندارد.
در این مقاله از سایت اکسیرشاپ به تفکیک انواع ماهی دریای شمال و جنوب ایران پرداخته و بهترین ماهی جنوب شمال ایران را همراه با توضیحات، جدول مقایسه و لینک خرید معرفی خواهیم کرد…
جدول مقایسه انواع ماهی دریای جنوب و شمال
ماهی شمال(دریای خزر)
انواع ماهی شمال |
آزاد (salamon) |
ماهی سفید (Rutilus kutum) |
اردکماهی (Esox lucius) |
کفال (Mugilidae) |
کیلکا (Clupeonella Cultriventris) |
قزل الا (Salmo trutta) |
ماهی کولی (vimba) |
سیم (Abramis brama) |
سوف (Sander lucioperca) |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
ویژگی | مشهور،لذیذ،گران | مشهور،لذیذ،قیمت مناسب،پر تیغ | گوشت نرم و کم استخان | گوشت سفت،قیمت خوب | قیمت مناسب،به صورت کنسروی در دسترس،قیمت خوب | مشهور،لذیذ،فراوان،قیمت خوب | ارزان،سریع اماده میشود | گوشت پر چرب و پر تیغ | گوشت سفید،کم استخان ،لذیذ،پر فروش |
بهترین ماهی جنوب(خلیج فارس)
انواع ماهی جنوب |
حلوا |
سنگسر |
شوریده |
شیر |
سرخو |
هامور |
راشکو |
خارو |
زرده |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
ویژگی | گوشت یک دست،قیمت مناسب | استخان زیاد | استخان کم،گوشت نرم،لذیذ | تیغ ندارد-گوشت قرمز | کوشت نرم | کم استخان | بهترین ماهی جنوب،گوشت نرم،لذیذ،کم استخان | پر تیغ | ماهی تن،گوشت قرمز |
بهترین ماهی جنوب (آبشور)
1- راشکو (بهترین ماهی جنوب):
راشکو بهترین ماهی دریای جنوب است. این ماهی ضایعات بسیار کمی داشته و گوشت سفید، نرم و لذیذی هم دارد. به هر شکلی هم که فکر کنید پخته میشود.
2-حلوا (زبیده-زبیدی):
این ماهی در دو نژاد حلوا سیاه و حلوا سفید یافت میشود که حلوای سیاه گوشت صفتتری دارد، بهراحتی پاکشده و بیشتر بهصورت سرخشده شکم خالی و شکم پرمصرف میشود.
3-ماهی سنگسر:
این ماهی استخوان زیادی دارد. اما بدن پهن و جالبی داشته و بهصورت کبابی، قلیه ماهی و سرخکرده استفاده میشود. خوردنش خالی از لطف نیست.
بیشتر بدانید: بهترین تن ماهی(10 تا از بهترین مارک تن ماهی)
4-ماهی شوریده:
این ماهی استخوان و تیغ بسیار کم و گوشت سفید بسیار نرم و لذیذی دارد. بیشتر هم بهصورت سرخشده استفاده میشود.
5: ماهی شیر:
گوشت این ماهی قرمز کمرنگ (تقریباً صورتی) بوده و تیغ ندارد. به هر شکلی که فکر کنید هم پخته میشود.
6-ماهی سرخو:
این ماهی به ماهی سنگسر شبیه است اما جثه کوچکتری داشته و گوشت آن نرمتر هم هست. بیشتر بهصورت سرخشده استفاده میشود.
بیشتر بخوانید:بهترین گوشت مرغ(راهنمای خرید گوشت مرغ و بوقلمون )
7- ماهی هامور:
نژادهای زیادی از این ماهی در خلیجفارس یافت میشود که مشهورترین آن هامور قهوهای است. پختن این ماهی باپوست انجام میشود که طعم بهتری هم به ماهی میدهد و بیشتر بهصورت درسته کباب میشود.
8-خارو:
این ماهی یکدست و نقرهای بوده و بدن کشیدهای دارد. تیغ زیادی داشته و گوشت آن سفید است. بهصورت کبابی و فیله سرخشده هم استفاده میشود.
9-زرده:
این ماهی همان تن ماهی جنوب است و در نژادهای مختلف یافت میشود. این ماهی بوی کمتری نسبت به ماهیهای دیگر داشته و برای اشخاصی که به بوی ماهی حساس هستند مناسب است. بهصورت کبابی و بخارپز هم استفاده میشود.
بیشتر بدانید: راهنمای خرید گوشت گوسفندی(راهنمای کامل خرید گوشت گاو و گوسفند)
بهترین ماهی دریای شمال (آب شیرین)
1-ماهی آزاد (salamon):
مشهورترین، لذیذترین و پرطرفدارترین ماهی محسوب میشود و در سراسر جهان هم شناختهشده است. ماهی آزاد را بهصورت کامل، فیله یا فیله دودی میتوان خریداری کرد.
2-ماهی سفید (Rutilus kutum):
بعد از ماهی آزاد، شناختهشدهترین ماهی در میان ایرانیان است. تیغ و استخوان تقریباً زیادی دارد. ازاینرو در زمان مصرف باید با دقت خورده شود. گوشت سفید و لذیذی هم دارد. ماهی سفید را به چهار روش سرخکرده، کبابی یا بخارپز و دودی استفاده میکنند.
3-اردکماهی (Esox lucius):
گوشت نرم و کماستخوان و لذیذی دارد و به هر روشی که دوست دارید میتوانید آن را بپزید.
بیشتر بخوانید: بهترین برند رب گوجه فرنگی(10تا از بهترین مارک رب گوجه)
4-ماهی کفال (Mugilidae):
گوشت این ماهی سفید و سفت است و اغلب به دو صورت دودی و شور مصرف میشود.
5-کیلکا (Clupeonella Cultriventris):
ماهی کوچکی است که بهصورت کنسرو، منجمد یا دودی استفاده میشود. سوخاری این ماهی بسیار پرطرفدار است.
6-قزل الا (Salmo trutta):
این ماهی بسیار مشهور بوده و پرورشی آن بهوفور یافت میشود. در رودخانهها و دریای شمال هم پراکنده است. دو نوع قزل الا (خال سیاه و خال قرمز) وجود دارد که خال قرمز آن مرغوبتر است. به هر شکلی همفکر کنید پخته و آماده میشود.
بیشتر بدانید: بهترین برنج ایرانی(10تا از بهترین برنج ایران)
7-ماهی کولی (vimba):
بدن این ماهی ریزنقش نقرهای است و بیشتر بهصورت کبابی، همراه باپوست مصرف میشود.
8-سیم (Abramis brama):
مختص رودخانه بوده و بدن کتابی با فلسهای طلایی دارد. گوشت این ماهی چرب و پر تیغ است و بیشتر هم بهصورت نمکسود استفاده میشود.
9-سوف (Sander lucioperca):
این ماهی بعد از ماهی سفید پرفروشترین ماهی بازار محسوب شده و گوشت سفید، کماستخوان و بسیار لذیذی دارد. رنگ این ماهی تقریباً به طلایی میزند و برای پخت هر نوع غذای دریایی مناسب است.
بیشتر بخوانید: بهترین پنیر دنیا(15تا از خوشمزه ترین پنیر بازار)
10-اوزونبُرون -تیریج (: Acipenser stellatus):
همان ماهی خاویار مشهور است. اگر از قیمت بالای خاویار این ماهی که از طلا هم گرانتر است بگذریم، قیمت گوشت آنهم از تمام ماهیهای بازار بالاتر است. گوشت این ماهی به شکل فیله در بازار ارزه میشود و کبابی آن بسیار به جوجهکباب شبیه است و حتی بوی زخم ماهی را هم نمیدهد.
ازاینرو برای اشخاصی که به بوی ماهی حساسیت دارند بسیار مناسب است. این ماهی بهصورت سرخشده هم استفاده میشود. اما در حالت سرخشده بوی ماهی آن کاملاً مشخص است.
نکات مهم در خرید بهترین ماهی چنوب و شمال
1-چشم ماهی:
چشم ماهی تازه همانند شیشه شفاف و برجسته است. ماهی با چشمان گود کهنه است.
2-بدن و دم ماهی:
بدن و دم ماهی تازه براق بوده و پولکهای آن از بدن ماهی جدا نشده است.
3-شش های ماهی
ششهای ماهی تازه باید به رنگ صورتی باشد. رنگ تیره و خاکستری ششها نشان از ماندگی ماهی دارد.
4-تست انگشت دست:
اگر با انگشت دست به بدن ماهی فشار بیاوریم باید سریع به حالت اولیه بازگردد.
5-بوی ماهی:
در کل بوی ماهی تند است اما ماهی تازه صیدشده بوی دریا میدهد. اگر بوی خاصی از ماهی به مشام رسید، آن گوشت مشکوک است.
بیشتر بدانید: بهترین چای کدام است؟(10 برند از بهترین چای دنیا)
6-آب بدن ماهی:
آب بدن ماهی باید شفاف باشد. اگر رنگ آب بدن ماهی تیرهرنگ یا شیریرنگ بود نشان از کهنگی دارد.
7-ماهی منجمد و ماهی تازه:
ماهی جنوب به دلیل مسافت زیادی که طی میکند حتماً باید منجمد باشد. ولی ماهی دریای شمال و ماهیهای پرورشی را میتوان بهروز در بازار پیدا کرد. خواص ماهی منجمد با ماهی تازه تفاوتی ندارد ولی خرید ماهی تازه بهتر است.
8-بوی ماهی:
کسانی که به بوی ماهی حساسیت دارند میتوانند از ماهی جنوب و تن ماهی که بوی کمتری دارند استفاده کنند.
9-فلز جیوه:
احتمال وجود فلز جیوه در ماهیهای بزرگ وجود دارد که برای کودکان، زنان باردار و شیرده مضر است. سعی کنید از ماهیهای کوچکتر استفاده کنید.
10-پخت ماهی:
بهترین حالت پخت ماهی آب پز یا بریان است. حتیالمقدور از سرخ کردن ماهی بپرهیزید.
11-طبع گوشت ماهی:
طبع گوشت ماهی سرد است. از خوردن همزمان ماهی با مواد غذایی سرد مثل ماست پرهیز کنید.
12-پوست ماهی:
خیلی توصیه میشود که پوست ماهی را نخورند. اما در صورت شستن درست ماهی هیچ مشکلی ندارد. پوست ماهی سرشار از فلز روی است که بهسختی در رژیم غذایی ایرانی پیدا میشود. پوست ماهی را از دست ندهید.
نتیجه گیری:
ماهیان دریای خزر و خلیج فارس جزء لاینفک اکوسیستم های آبی غنی این مناطق هستند. این توده های آبی میزبان مجموعه متنوعی از گونه های ماهی هستند که بسیاری از آنها از اهمیت اقتصادی و زیست محیطی برخوردار هستند.
مطالعه و شناخت ماهیان دریای خزر و خلیج فارس برای تلاشهای حفاظتی، مدیریت پایدار شیلات و سلامت کلی این محیطهای دریایی حیاتی است. از گونههای نمادین ماهیان خاویاری گرفته تا ماهیهای با ارزش تجاری مانند ساردین و هامور، این آبها نگاهی اجمالی به شبکه پیچیده زندگی در این منطقه دارند.
سوالات متداول پر تکرار درباره بهترین ماهی جنوب و شمال:
نمادین ترین گونه های ماهی در دریای خزر کدامند؟
دریای خزر به خاطر گونه های ماهیان خاویاری خود از جمله ماهیان خاویاری بلوگا، روسی و ایرانی مشهور است. این ماهی ها به دلیل خاویار ارزشمندشان بسیار مورد توجه هستند.
ماهی های مهم خلیج فارس(بهترین ماهی جنوب) کدامند؟
خلیج فارس زیستگاه گونههای ماهی با ارزش تجاری مانند ساردین، هامور،ماهی تن است. این گونه ها به شیلات و به اقتصاد محلی کمک می کنند.
https://www.greenprophet.com/gulf-fish/