راهنمای کامل خرید حبوبات
خرید حبوبات یکی اقلام اصلی در سبد خرید خانوار ایرانی محسوب شده و تقریباً در اغلب غذاها استفاده میشود. حبوبات هر آنچه در گوشت وجود دارد را در خود جایداده و قیمت بسیار پایینتری هم دارد. ازاینرو جایگزین بسیار خوبی برای انواع گوشت محسوب میشود. خرید حبوبات طیف گسترده و متنوعی از انواع تخم گیاهان را در برمیگیرد.
اما از پرکاربردترین حبوبات میتوان به لوبیاچیتی، لوبیا قرمز، لوبیا سفید، عدس، لپه و نخود اشاره کرد. البته این روزها سویا هم جای خود را در سبد ایرانی پیداکرده است. حبوبات حاوی انواع فلزات مفید مانند مس، آهن، کلسیم، منیزیم، فسفات، پتاسیم، سلنیم…. است که هیچچیزی از گوشت کم ندارند.
همچنین حبوبات حاوی فیبر بالایی است که در گوشت یافت نمیشود و هضم بهتر در دستگاه گوارش را به همراه دارد. انواع حبوبات در جذب بهتر مواد معدنی و جلوگیری از سرطان بسیار مفید هستند. با ترکیب چندین نوع حبوبات میتوان پروتئین و اسید امینوهای بدن را بهراحتی تأمین کرد.
در این مقاله مهمترین حبوبات و خواص آنها را همراه با لینک خرید حبوبات به شما معرفی خواهیم کرد. همچنین 5 تولیدکننده برتر حبوبات، همراه با توضیحات و لینک خرید به شما معرفی خواهد شد. با ما همراه باشید….
انواع حبوبات:
تنوع در حبوبات بسیار زیاد است و شاید بیش از 20 نوع لوبیا در بازار وجود داشته باشد. اما در این بخش سعی بران شده تا دستهبندی حبوبات بهصورت کلی، همراه با توضیحات و لینک خرید به شما معرفی شود.
۱. نخود
نخود یک از حبوبات اصلی ایرانی است که در کاهش وزن، خطر ابتلا به بیمارهای قلبی و سرطان، کاهش قند خون و سطح انسولین بدن بسیار مفید است. این دانه مفید سرشار از پروتئین، مس، آهن و منگنز بوده و یکی از بهترین جایگزینهای گوشت قرمز هم هست.
۲. عدس
عدس هم در کاهش قند و انسولین خون مآثر بوده و از ابتلا به بیماری دیابت جلوگیری میکند. عدس به دلیل فیبر بالایی که دارد کارکرد دستگاه گوارش و روده را سرعت بخشیده و از یبوست جلوگیری میکند.
نکته: عدس بسیار سرد است و بهتر است با یک مکمل گرم همانند زنجبیل استفاده شود.
۳. نخودفرنگی
نخودفرنگی همانند تمام حبوبات منبع فیبر و پروتئین است که باعث افزایش سرعت دستگاه گوارش و سلامت رودهها میشود. یکی از مشخصههای نخودفرنگی وجود ویتامین K است که در انعقاد خون بسیار مآثر است.
۴. لوبیا قرمز
از میان لوبیاها، لوبیا قرمز محبوبترین و پرکاربرترین است. این دانه مفید سرشار از فولات، منگنز، تیامین (ویتامین B)، مس و آهن است. مواد موجود در لوبیا قرمز خونساز بوده و در کاهش قند خون تأثیر گزار است. از انواع پرطرفدار لوبیا میتوان به لوبیاچیتی، لوبیا سیاهوسفید و همچنین لوبیا چشمبلبلی هم اشاره کرد.
5. دانه سویا
دانه سویا بین 50 مواد غذایی برتر ضد سرطان در سراسر دنیا است. این دانه مفید سرشار از انتی اکسیدان است که دلیل اصلی ضد سرطان بودن آنهم هست. یکی دیگر از مشخصههای سویا وجود فسفر و ویتامینهای سری B است که در افزایش کارایی مغز بسیار مفید است. سویا کالری بالایی داشته و سرشار از فیبر و فلزات موردنیاز بدن نیز هست.
6. لپه
لپه حاوی نشاسته بالا و پروتئین گیاهی است که انرژی بدن را بهطور کامل تأمین میکند. یک فنجان لپه انرژی 100 گرم گوشت را داشته و منبع اسیدفولیک و ویتامین B1 و B6 است. لپه محافظ قلب بوده و به دلیل آهن بالایی که دارد خونساز است.
7. ماش
شاد این دانه گیاهی همانند دیگر قلات طرفدار نداشته باشد. اما خواص آن بهقدری زیاد است که در این مقاله نمیگنجد. بهصورت خلاصه ماش در درمان دیابت، پیشگیری و درمان سکته قلبی، کاهش کلسترول خون، فشارخون، کاهش قند خون …بسیار مآثر است. وجود درصد بالای فلز مس در این دانه مفید، باعث جوانسازی پوست و مو میشود. برای دستگاه گوارش و درمان یبوست هم جزو بهترین گزینهها است.
راهنمای خرید رب/بهترین تولید کنندگان رب در ایران
چگونه نفخ حبوبات را از بین ببریم ؟
1-خیساندن حبوبات:
این روش بهترین و شناختهشدهترین روش برای از بین بردن گاز حبوبات است. در این روش به مدت 12 تا 24 ساعت حبوبات را در آب خیسانده و هر دو ساعت یکبار آب آن را تعویض میکنند. این روش تا حد بسیار زیادی گاز حبوبات را از بین میبرد. تنها ایراد این روش مدتزمان بالای آن است که شاید در بعضی مواقع برای کدبانوی خانه امکانپذیر نباشد.
نکته: برای از بین بردن بهتر نفخ حبوبات میتوان بعد از خیساندن حبوبات، آن را در قابلمه نیمپز کرده و آب حبوبات را یکبار دیگر تعویض کرد. درروش نیمپز نفخ حبوبات بهطور کامل از بین میرود. اما تا حدی باعث از دست رفتن ویتامینها و مواد معدنی میشود.
2- استفاده از خیار:
این روش مناسب افرادی است که زمان کمتری برای خیساندن حبوبات صرف میکنند. در این روش یک خیار را به دونیم کرده و در داخل آب حبوبات خیسانده شده قرار میدهند. بعد از گزشت یک ساعت آب را تعویض کرده و حبوبات را در غذا استفاده میکنند. در این روش تا حد قابل قبولی گاز حبوبات از بین میرود.
3-استفاده بکینگ پودر:
درروش خیساندن، استفاده از بکینگ پدر در کاهش گاز حبوبات تأثیر گزار است. اما باید بدانید که از طرفی باعث از بین رفتن ویتامین گروه B میشود.
4-آبکش کردن حبوبات کنسروی:
این روش در حبوبات کنسروی کاربرد داشته و باعث کاهش نفخ میشود. اما شاید باعث بیمزه شدن کنسرو شما هم شود.
حبوبات کنسروی
راهنمای خرید تن ماهی/10 برند برتر در تولید تن ماهی
5 برند برتر تولید کننده حبوبات
1-خرید خوشگبار هلیا:
««هلیا» شرکتی باسابقه در زمینهی عرضهی انواع خشکبار و حبوبات است. این شرکت با ارائهی تنوع زیادی از محصولات باکیفیت توانسته رضایت مشتریان خود را جلب کند. کیفیت در ارائهی این گونه محصولات به دو چیز بستگی دارد: استفاده از محصول مرغوب و بستهبندی مناسب. امروزه در بازاریابی بستهبندی نقشی اساسی برای تصاحب بازار دارد.»
«بستهبندی مناسب هم موجب ماندگاری بهتر محصول میشود و هم میتواند نظر مشتری را جلب کند. همچنین اطلاعاتی کافی را از محصول در اختیار مصرفکننده قرار میدهد که هلیا با مدنظر قراردادن این موارد، وارد بازار رقابتی این محصولات شده است.»
2-خوشگبار گلستان:
«شرکت گلستان با تمرکز بر تولید، واردات، بستهبندی و توزیع چای در سالهای ابتدایی دهه 1330 شمسی بنیان گذاری شد. این شرکت با گذر زمان سبد محصولات خود را به بیش از 20 گروه اصلی غذایی توسعه داد. تلاش مجموعه گلستان همچنان ادامه دارد و با بیش از 300 محصول سعی دارد محصولات درخور سبک زندگی جامعه به مصرف کنندگان ارائه دهد.»
3-خوشگبار خشکپاد:
این کارخانه 25 ساله متخصص در تولید انواع حبوبات است و محصولات خوشکپاد در هر سوپر مارکت و فروشگاه زنجیره ای به چشم میخورد.برند خوشکپاد در میان 5 برند برتر تولید کننده و خرید خوشگبار است.
4-فامیلا:
«فامیلا در سال 1384 کار خود را با تولید ماکارونی آغاز کرد اما کار خود را در به همینجا محدود نکرد و با ورود به عرصه تولید محصولاتی مانند رب گوجهفرنگی، روغن، تن ماهی، سس کچاپ و سرکه شد. بخش تولید ماکارونی این شرکت در سال 1388 شروع به کارکرد اما روغنهای آن محدود به نوع خاصی نشد و سعی نمود تا تمام روغنهای موردنیاز را برای خانوار تأمین کند.»
5-خرید خوشگبار چاپار :
«محصولات غذایی «چاپار» بیشتر در زمره حبوبات هستند. چاپار انواع پروتئینهای گیاهی یعنی حبوبات و انواع مغزها را به صورت کاملا بهداشتی بستهبندی کرده است. بستهبندی محصولات چاپار بیشتر بستهبندی سلفونی دارند. چاپار علاوه بر حبوبات، چاپار انواع تنقلات ترش و ملس مانند آلوچه، آلبالو خشک، زغال اخته و افزودنیهایی برای تزئین و طعمدادن به غذا مانند زعفران، خلال بادام و زرشک را هم تولید میکند.»
«گفتنی است زعفرانهای چاپار در بستهبندیها و حجمهای متنوعی در دسترس هستند. چاپار در زمینه تولید اصلیترین ماده غذایی خانوادههای ایرانی یعنی «برنج» هم فعالیت داشته و انواع برنج طارمی و هاشمی را در اختیار مصرفکنندگان قرار داده است.»