راهنمای خرید خشکبار-معرفی 5 برند برتر

خرید خشکبار، جزو سبد اصلی خانوار محسوب نمی‌شود و بیشتر در مراسم‌ها و یا اعیاد خاص، همانند شب یلدا و یا عید نوروز استفاده می‌شود. شاید دلیل اصلی آن قیمت بالا در خرید خشکبار باشد. آجیل و خشکبار منبع اسید امینو و روغن کاملاً گیاهی بوده و برای اشخاصی که اهل گیاهخواری و یا رژیم‌های ورزشی هستند بسیار مناسب است.

قیمت بالای خشکبار حساسیت در خرید را افزایش می‌دهد. اما چطور آجیل مرغوب را بشناسیم؟ خشکبار و آجیل را از کجا بخریم که سرمان کلاه نرود؟ بهترین خشکبار متعلق به چه شهری است؟……در این مقاله انواع خشکبار پرطرفدار را همراه با توضیحات و لینک خرید به شما معرفی خواهیم کرد. همچنین روش تشخیص آجیل مرغوب را به شما آموزش می‌دهیم.

این مقاله حاوی نکاتی است که قطعاً به شما در خرید خشکبار باکیفیت کمک خواهد کرد. پس توصیه می‌کنم تا انتهای این مطلب را با دقت مطالعه کنید.

خشکبار چیست؟

خشکبار به مغز دانه‌های گیاهی که پرطرفدارترین آن‌ها گردو، پسته، فندق و بادام است و یا میوه‌های خشک‌شده همانند انواع کشمش هلو، زردآلو، الو، انجیر….. گفته می‌شود.

5 برند برتر تولیدکننده خشکبار در ایران

1-خشکبار خشکپاک:

همان‌طور که از نام این برند مشخص است به‌صورت تخصصی بر روی تولید آجیل و خشکبار تمرکز داشته و بهترین گزینه برای خرید آجیل بسته‌بندی است. تنوع محصول این شرکت بسیار خوب بوده و کیفیت آجیل آن درجه‌یک است.

خرید حوشگبار خشکپاک

2-خشکبار چاپار:

مجموعه چاپار درزمینهٔ بسته‌بندی و فروش حبوبات و خشکبار فعالیت کرده و جزو 5 تولیدکننده برتر در این زمینه هم هست. برند چاپار در تولید تنقلات ترش و ملس بسیار مشهور است.

خرید خشکبار چاپار

3- خرید خشکبار گلستان:

نام گلستان بیشتر با چای شناخته می‌شود. اما این شرکت بیش از 20 اقلام غذایی اصلی خانوار مانند چای، برنج، حبوبات، خشکبار، ادویه‌جات،…را تولید می‌کند. این نام کاملاً شناخته‌شده بوده و خشکبار درجه‌یک را دربسته بندی‌های هواگیری شده عرضه می‌کند این نوع بسته‌بندی در حفظ سلامت و ماندگاری آجیل بسیار مآثر است.

خرید خشکبار گلستان

4-خشکبار تواضع:

تواضع یکی دیگر از برندهای خوش‌نام و تخصصی درزمینهٔ تولید خشکبار، تنقلات ترش و خرما است. خلاقیت و تنوع در تنقلات این برند را به‌راحتی می‌توان مشاهده کرد. کارخانه تواضع تنقلات خود را دربسته بندی‌های زیبا و درجه‌یک به بازار عرضه می‌کند.

خرید خشکبار تواضع

5-خشکبار برتر:

برند برتر یکی دیگر از نام های خوش‌نام درزمینهٔ تولید خشکبار، سبزی خشک، حبوبات، سویا،…است. البته تنوع محصولات برتر بیشتر از این‌هاست. اما درزمینهٔ تولید خشکبار کاملاً تخصصی و حرفه‌ای عمل کرده است.خرید خشکبار برتر

راهنمای کامل خرید چای/10 برند برتر تولید کننده چای در ایران

آجیل برخلاف آنچه تصور می‌کنیم بسیار حساس بوده و در صورت عدم نگهداری درست، به‌سرعت کیفیت خود را از دست می‌دهد.

خرید خشکبار باز یا بسته‌بندی. کدام‌یک بهتر است؟

اغلب افراد آجیل را به‌صورت فله‌ای یا باز خریداری می‌کنند. این روش در صورت داشتن شناخت آجیل مرغوب از نامرغوب مناسب‌تر است. زیرا خرید به‌صرفه‌تری بوده و از طرفی می‌توان با آزمایش کردن طعم بوی آجیل، تا حدی از کیفیت آن مطلع شد. البته آجیل‌هایی که توسط برندهای مشهور بسته‌بندی‌شده‌اند، ازنظر کیفیت کنترل‌شده بوده و تاریخ‌مصرف و پروانه بهداشت دارند. همچنین رنگ مصنوعی هم در آن‌ها استفاده نمی‌شود. ازاین‌رو مورد اعتماد ترند.

خرید خشکبار باز یا بسته بندی

راهنمای خرید حبوبات/7 برند برتر تولید کننده حبوبات در ایران

روش تشخیص خشکبار خوب از بد:

1-ظاهر خشکبار:

همان‌طور که گفته شد در خرید خشکبار بسته‌بندی تا حدی خیالمان راحت‌تر است. اما اگر بازهم تمایل به خرید آجیل بازدارید، حتماً داخل چند دانه آجیل را شکسته و به‌دقت نگاه کنید. مغز خشکبار نباید سوراخ‌های متعدد داشته، کرم‌زده یا کپ زده باشد. همچنین رنگ مغز آجیل خوب نباید لکه‌های قهوه‌ای داشته باشد.. خشکبار میوه‌جات هم نباید پوک بوده و یا رنگی غیر از رنگ طبیعی داشته باشد و تا حدی هم انعطاف‌پذیر باشد. دانه‌های آجیل و خشکبار باید کاملاً یکدست باشد. کوچک و بزرگ بودن دانه‌ها (مثلاً در بادام) نشان از احتمال مخلوط کردن مغز مرغوب و نامرغوب در یک کیسه دارد.

ظاهر در خرید خشکبار

2-خرید خشکبار فقط در خشکبارفروشی:

در روزهای خاص مانند شب یلدا یا عید نوروز، مصرف آجیل بالا می‌رود. در این روزها هر مغازه و فروشگاهی اقدام به فروش آجیل می‌کند. اشخاصی که شاید هیچ علمی درباره شناخت آجیل خوب از بد ندارند. سعی کنید از مغازه‌های مخصوص خشکبارفروشی خرید کنید که متخصص در شناخت آجیل مرغوب بوده و در صورت کیفیت پایین هم قابل‌پیگیری است. این مغازه‌ها به دلیل حفظ بازار خود سعی بر فروش جنس مرغوب دارند.

خرید خشکبار از خشکبار فروشی

3-بوی خشکبار:

دانه‌های آجیل نباید بوی روغن مانده یا بویی غیر از بوی آجیل بدهند. تاریخ‌مصرف آجیل بسیار کوتاه است و اگر در معرض هوای باز قرار بگیرد، در زمان کوتاهی کیفیت خود را ازدست‌داده نبوی محیط را هم به‌سرعت جذب می‌کند.

4-تشخیص رنگ مصنوعی در آجیل:

تشخیص استفاده از رنگ در آجیل سخت است و نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی دارد. یک روش برای تشخیص وجود دارد وان هم استفاده از دستمال مرطوب و کشیدن آن بر روی تخم آجیل است. در صورت رنگ دادن تخم آجیل، احتمال استفاده از رنگ مصنوعی زیاد است. اما این روش در صورت استفاده از رنگ‌های طبیعی همانند زردچوبه با خطا مواجه می‌شود. در خرید خشکبار، تشخیص رنگ مصنوعی احتیاج به افراد خبره و باتجربه بالا دارد.
نکته: استفاده از آجیل خام، خیالمان را از وجود رنگ مصنوعی راحت می‌کند.

5-هر پسته خندانی که خندان نیست:

باز شدن پوست پسته یا به‌اصطلاح خندان شدن آن نشان از رسیده بودن و کیفیت مرغوب دارد. اما با روش‌هایی همانند ضربه زدن و قرار دادن پسته سربسته در آب سرد، می‌توان پسته سربسته را به‌صورت مصنوعی خندان کرد. این نوع پسته کیفیت پسته خندان را نداشته و اگر بیش‌ازحد هم در آب قرار گیرد طعمان گس می‌شود.

پسته اب خندان
نکته: هر چه دانه پسته بزرگ‌تر باشد، احتمال آن‌که مصنوعی خندان شده باشد کمتر است.

6-خرید خشکبار خام:

نمک آجیل را خوشمزه‌تر می‌کند. از طرفی افراد سودجو برای پنهان کردن کهنگی یا افزایش عمر آجیل به آن نمک اضافه می‌کنند. سعی کنید آجیل خام بخرید تا هم از طعم واقعی خشکبار لذت ببرید و هم احتمال ماندگی خشکبار را به حداقل برسانید. اگر هم دوست داشتید می‌توانید خودتان آجیل را بوداده و نمک‌دار کنید.

خرید خشکبار خام

نکات مهم بعد از خرید خشکبار

1-خرید به‌اندازه:

همه ما تجربه ماندن آجیل اضافه بعد از ایام عید را داشته و نتیجه ماندن آن در یخچال را هم دیده‌ایم. بعد از یک مدت کوتاه، آجیل‌ها طعم و طراوت خود را از دست می‌دهد. در انتها یا مجبوریم آن را بوداده کنیم که کیفیت اولیه را نخواهد داشت یا مجبوریم خشکبار باقی‌مانده را دور بریزیم. پس همیشه به‌اندازه و در چند نوبت اقدام به خرید خشکبار بکنید تا پولتان هدر نرود.
نکته: در صورت خرید مازاد مصرف، می‌توانید با فریز کردن آجیل، 3 ماه خشکبار را تازه نگاه‌دارید. البته بعد از بیرون آوردن آجیل از فریزر و باز شدن یخ آن، توقع کیفیت روز اول را نداشته باشید.
نکته: می‌توانید برای جلوگیری از فساد خشکبار، مازاد مصرفی خود را در سالادها و مواد غذایی هم استفاده کنید.

2-نگهداری خشکبار:

پس از خرید از فروشگاه‌های معتبر حتماً آجیل را در یخچال و فضای بسته و نایلون قرار دهید. آجیل در فضای باز به‌سرعت تغییر طعم داده و بوی فضا را هم به خود جذب می‌کند.

3-آجیل ترش:

آجیل با بوی نامطبوع و ترش، کاملاً فاسد شده است. آجیل ترش خطرناک و بلااستفاده است. پس حتی خیساندن و بودادن آجیل ترش شده هم دردی را دوا نمی‌کند. در این مورد تنها راه باقی‌مانده سطل زباله است.

سؤالات پرتکرار:

نشانه‌های یک آجیل خوب چیست؟

دو نکته بو و رنگ خشکبار گزینه‌ اصلی در شناخت آجیل خوب هستند. رنگ آجیل نباید مات باشد و بوی کهنگی بدهد. گزینه سوم ظاهر آجیل است که هر چه تمیزتر و باشد و کمتر زدگی داشته باشد، مرغوبیت بالاتری دارد.

نکات مهم در نگهداری آجیل و خشکبار چیست؟

نگهداری در جای خشک و دمای زیر 20 درجه و همچنین خرید به‌اندازه نیاز.

لینک منبع:

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AE%D8%B4%DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%B1

میانگین امتیازات ۵ از ۵
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.